נזיד שעועית ובשר אדום
/ הדי שרון
נפלא עם הרבה לחם לבן טרי, כמרק או כתבשיל.
|
חומרים
|
1 בצל |
2 גזרים |
2 גבעולי סלרי |
5 שיני שום |
700 גרם בשר בקר כתף, חזה או שפונדרה ללא עצם, חתוך לנתחים גדולים |
2-3 עצמות עגל עם מח |
1 בקבוק יין אדום יבש |
2-3 גבעולים טימין |
1 עלה דפנה |
שמן מעט |
2 כוסות שעועית לבנה או חומה (או תערובת) שרויה במים ללילה |
מלח |
אופן ההכנה |
- קולפים את הבצל, השום והגזרים, וחותכים לחתיכות קטנות. חותכים גם את הסלרי ומטגנים על אש גבוהה במעט שמן עד שהירקות מזהיבים מעט.
- מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים תוך עירבוב עד שהנתחים נאטמים מכל הצדדים.
מוסיפים את השעועית השרויה, בקבוק היין האדום ו2- כוסות מים, עצמות, טימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, 2-3 שעות ממליחים ומפלפלים. אפשר לזרות פטרוזיליה קצוצה.
- כשמכינים כתבשיל, מוותרים על תוספת המים ומבשלים על אש קטנה, כשהסיר מכוסה רק בחלקו.
|
חזרה |