שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נזיד שעועית ובשר אדום / הדי שרון

נפלא עם הרבה לחם לבן טרי, כמרק או כתבשיל.


חומרים
1 בצל
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
5 שיני שום
700 גרם בשר בקר כתף, חזה או שפונדרה ללא עצם, חתוך לנתחים גדולים
2-3 עצמות עגל עם מח
1 בקבוק יין אדום יבש
2-3 גבעולים טימין
1 עלה דפנה
שמן מעט
2 כוסות שעועית לבנה או חומה (או תערובת) שרויה במים ללילה
מלח
אופן ההכנה
  1.  קולפים את הבצל, השום והגזרים, וחותכים לחתיכות קטנות. חותכים גם את הסלרי ומטגנים על אש גבוהה במעט שמן עד שהירקות מזהיבים מעט. 
  2. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים תוך עירבוב עד שהנתחים נאטמים מכל הצדדים. 
    מוסיפים את השעועית השרויה, בקבוק היין האדום ו2- כוסות מים, עצמות, טימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, 2-3 שעות
    ממליחים ומפלפלים. אפשר לזרות פטרוזיליה קצוצה.
  3. כשמכינים כתבשיל, מוותרים על תוספת המים ומבשלים על אש קטנה, כשהסיר מכוסה רק בחלקו.

חזרה