שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה סלמון ברוטב תפוזים / הדי שרון


חומרים (4 מנות)
4 נתחי סלמון יפים (כ 200 גרם)
60 גרם חמאה
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
1-2 גבעולי טימין או גבעולי סלרי
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
פלחים של פירות הדר (עדיף חתוכים לפילטים)
כוסברה או פטרוזיליה
אופן ההכנה
  1.  בסיר קטן שמים מיץ תפוזים, חומץ, טימין או סלרי ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לכשליש. מסלקים את הטימין או הסלרי ועלה הדפנה.
  2.  מורחים את נתחי הסלמון במעט חמאה (ככף) או בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
    מכניסים מתחת לגריל חם ל 2 דקות מכל צד. מוציאים, מכסים ושומרים חם.
  3.  מחממים את נוזלי הרוטב המצומצמים. כשהם רותחים, מסירים מהאש ומוסיפים 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות, מספר קוביות קטן בכל פעם. מערבבים היטב במטרף יד לאחר כל תוספת חמאה. טועמים, ממליחים ומפלפלים.
  4.  מסדרים את נתחי הסלמון בצלחות הגשה, יוצקים מהרוטב ומקשטים בפלחי הדרים צבעוניים ובעלי כוסברה או פטרוזיליה. טוב להגיש עם ירקות ירוקים מאודים קלות.


חזרה