שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בתפוזונים ושומר / דליה פן-לרנר


חומרים
4 כרעי עוף
2-3 כפות שמן זית
1 בצל פרוס
6-8 שיני שום לא קלופות
4 פקעות שומר חצויות לאורכן
12-16 תפוזונים טריים (או 12-16 פרוסות תפוז כולל הקליפות)
1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
1 כוס מיץ תפוזים
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל. מחממים במחבת את השמן ומשחימים את נתחי העוף. מעבירים את נתחי העוף המושחמים, כשצד העור כלפי מעלה, לתבנית צלייה גדולה שתכיל את הנתחים והשומר בשכבה אחת. מאדים באותה מחבת את הבצל ושיני השום ומפזרים אותם בתבנית העוף.
  2. מניחים בין נתחי העוף את חצאי השומר, כשצידם החתוך כלפי מעלה.
  3. מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  4. חולטים את התפוזונים שניות ספורות בסיר מים רותחים, מסננים ומפזרים אותם בתבנית עם העוף (אין צורך לחלוט את פרוסות התפוז).
  5. יוצקים לתבנית את היין ומיץ התפוזים, זורים מעט אגוז מוסקט מגורר ומתבלים במלח ופלפל. צולים בתנור 60-45 דקות. מדי פעם יוצקים על הנתחים מהרוטב בתבנית.

חזרה