שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיצת תפוחי-אדמה ורוזמרין / חנוך בר שלום


חומרים
לבצק:
400 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
6 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 כוס מים פושרים
לציפוי:
3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים דק
1 גבעול עלי רוזמרין טרייים
2 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
שמן זית
מלח
אופן ההכנה
  1.  מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את השמרים, המים והשמן, ומשהים למשך 5 דקות. מוסיפים את תערובת השמרים לקמח, ולשים עד קבלת בצק חלק וגמיש (אם הבצק רטוב, אפשר להוסיף קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים מים). מכסים את הבצק במגבת לחה, ומשהים במקום חמים למשך שעתיים. 
  2.  מעבדים את הבצק שוב ומחלקים לכדורים, בהנחה שרוצים להכין מנות אישיות. משהים למשך 30 דקות נוספות. 
  3. מחממים תנור ל-250 מעלות צלזיוס.
  4.  מרדדים את הבצק על משטח מקומח דק ככל האפשר, ומניחים בתבנית אפייה. 
  5. חולטים את פרוסות תפוחי-האדמה במים רותחים, עד שהן מתרככות מעט. 
  6. מפזרים את גבינת המוצרלה על הבצק. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על הגבינה, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח.
  7. אופים בתנור למשך 10-7 דקות. כ2- דקות לפני סיום האפייה מפזרים מעל את השום ואת עלי הרוזמרין, ומחזירים לתנור לסוף האפייה.


חזרה