שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט לימון / רוני ונציה

טארט לימון מרענן, עם מרקם קרמי קליל מאוד הוא חלומם של אוהבי הלימון. הזמן המושקע בהכנתו משתלם כשקוצרים את המחמאות. אפשר להגישו לבד, או לקשט בזילופי קצפת או בפרוסות תותים טריות.


חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
1 קליפת לימון מגוררת
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
למלית:
4 ביצים
4 חלמונים
3/4 כוס מיץ לימון טרי
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת (משני לימונים)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
כלים:
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 28 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערת מעבד-מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון, ומערבבים בקצרה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים.
  2. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  4. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה, ומרפדים בו את התבנית. מחוררים אותו במזלג, ומקפיאים את התבנית כשהיא עטופה בניילון נצמד כ 15 דקות. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים מעליו שעועית יבשה (כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפיה).
  5. אופים כ 35-40 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מסירים את נייר האפייה עם השעועית, ומצננים את התבנית מעל לרשת, צינון מלא.
  6. מכינים את המלית: בקערת מתכת גדולה ורחבה מקציפים יחד את הביצים והחלמונים בעזרת מקצף ידני (ככל שהקערה רחבה יותר, פעולת ההקצפה מהירה יותר). מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. מניחים את הקערה מעל לסיר עם אדים (באן מארי), ומבשלים תוך הקצפה רצופה ונמרצת.
  8. כאשר התערובת קרמית ותפוחה (עם מירקם דומה למוס), מסירים את הקערה מהאש. מחוץ לאש, מוסיפים בכל פעם קוביית חמאה אחת, ומקציפים בעזרת מקצף ידני עד שהיא נבלעת בתערובת, והתערובת אחידה.
  9. יוצקים את המלית מעל לבצק המצונן, מנענעים את התבנית בעדינות ליישור, ומניחים במקרר לייצוב.

חזרה