|
|
|
|
סלמון אפוי בעלי גפן
/ רוזאן גולד
|
חומרים (4 מנות)
|
4 נתחי פילה סלמון רצוי 180 גרם כל אחד, חתוכים מאמצע הדג. |
5 כפות חמאה רגילה |
8 עלי גפן גדולים, כבושים במי מלח |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 220 מעלות צלזיוס.
- שוטפים ומייבשים את הסלמון ומורידים עור ועצמות. מתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים חצי כף חמאה על כל פילה.
- בעזרת מגבת נייר מייבשים את עלי הגפן. עוטפים כל פילה בשני עלי גפן גדולים ומקפלים פנימה את הקצוות עד לקבלת חבילה צמודה.
- מורחים שתי כפות מהחמאה בתחתית תבנית האפייה ומניחים בפנים את חבילות הסלמון. משתמשים בכף החמאה שנותרה למריחה על פני החבילות. ממליחים ומפלפלים.
אופים את הדג 10-8 דקות ומגישים מיד, עדיין עטוף בעלים.
| חזרה | | |