שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון אפוי בעלי גפן / רוזאן גולד


חומרים (4 מנות)
4 נתחי פילה סלמון רצוי 180 גרם כל אחד, חתוכים מאמצע הדג.
5 כפות חמאה רגילה
8 עלי גפן גדולים, כבושים במי מלח
מלח
פלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל 220 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים ומייבשים את הסלמון ומורידים עור ועצמות. מתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים חצי כף חמאה על כל פילה.
  3. בעזרת מגבת נייר מייבשים את עלי הגפן. עוטפים כל פילה בשני עלי גפן גדולים ומקפלים פנימה את הקצוות עד לקבלת חבילה צמודה.
  4. מורחים שתי כפות מהחמאה בתחתית תבנית האפייה ומניחים בפנים את חבילות הסלמון. משתמשים בכף החמאה שנותרה למריחה על פני החבילות. ממליחים ומפלפלים.
    אופים את הדג 10-8 דקות ומגישים מיד, עדיין עטוף בעלים.

חזרה