שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ציר דגים / רותי קינן

ציר דגים הוא בסיס לרטבים שונים המתלווים לדגים ומשמש גם לבישול דגים שלמים. בצרפתית הוא נקרא "קור בויון" ומשמעותו ציר קצר, בגלל הבישול המהיר. כדאי להכין ממנו את הכמות הנתונה ולהקפיא את מה שנותר. לבישול דג שלם פשוט מרתיחים את הציר, מכניסים את הדג ומבשלים כ 10 דקות, או עד שבשרו מתפורר למגע מזלג. המתכון מיועד להכנת 1 ליטר ציר.


חומרים
750 גרם אידרות וראשי דגים (אפשר לבקש ממוכר הדגים)
1 בצל
2 מסמרי ציפורן
1 גזר
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מים
כמה גרגרי פלפל שחור
מלח
3-2 ענפי פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את אידרות הדגים והראשים ומניחים בסיר. קולפים את הבצל ותוקעים בו את מסמרי הציפורן. קולפים את הגזר וחותכים ל 3 חתיכות.

2. מכניסים את הירקות לסיר עם עצמות הדגים ומכסים ביין ובמים. מוסיפים את גרגרי הפלפל והמלח ומניחים את הפטרוזיליה למעלה. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף.

3. ממשיכים להרתיח על להבה נמוכה כ 20 דקות. מסירים מדי פעם את הקצף שנותר.

4. מניחים בד גזה או בד חיתול על פני מסננת דקה, ומסננים את המרק לתוך קערה. מעבירים לצנצנות ומאחסנים במקרר או בהקפאה.

חזרה