שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט פירות יער / דליה פן-לרנר


חומרים
לבצק:
1.75 כוס קמח
קמצוץ מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים מס' 1 טרופות
לקרם הווניל:
1/2 כוס חלב
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גדולות
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
3-4 כוסות פירות יער אדומים - פטל אדום, אסנה, אוכמניות, תותים, או מה שמוצאים אצל הירקן.
2-3 כפות ריבת תות
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקלתית: מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח, קוביות החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים, ומפעילים עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את הביצים ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר גוש בצק על להב המעבד. מוציאים את הבצק, צרים כדור, עוטפים בניילון נמתח ושומרים לפחות לשעה במקרר (אפשר להכין יום מראש).
  2. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעיגול שירפד את תבנית הטארט ודפנותיה. דוקרים במזלג את תחתית הבצק, מכסים את תחתית ושולי הבצק ביריעת נייר אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה, (או קטניות אחות או אבנים קטנות) כמשקולת למניעת תפיחת הבצק. אופים 10-8 דקות. מוציאים את נייר האלומיניום והשעועית וממשיכים לאפות 20-15 דקות נוספות, עד שהקלתית זהובה ואפויה. מצננים ומשחררים מהתבנית.
  3. מכינים את קרם הווניל (קרם פטיסייר): מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
  4. מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
  5. מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
  6. יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
  7. מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לפחות שעה (אפשר להכין יום מראש).
  8. מרכיבים את הטארט: מברישים מעט ריבת תותים על תחתית הקלתית האפויה. מורחים מעל שכבת קרם וניל ומסדרים מעל את פירות היער השונים.
    אפשר לפזר על או בין הפירות שביבי שקדים מולבנים קלויים קלות. אם רוצים, אפשר לזגג את הפירות במעט ריבת פירות-יער מומסת במעט מים.
חזרה