שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עצמות מח ברוטב / רוני אטלס


חומרים
10 עצמות בקר עם מח בגובה 5 ס"מ
4 כפות שמן זית
1 עגבניות מקולפות קופסת
2 בצלים קצוצים
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום מקולפות
1 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
3 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
מלח ופלפל
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. 
  2. מרסקים במעבד-מזון את העגבניות (עם הנוזלים) למחית חלקה. מטגנים בשמן זית את הבצל, הגזר, הסלרי והשום, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את היין, המים, מחית העגבניות והתבלינים (למעט הפטרוזיליה), ומביאים לרתיחה.
  3. מניחים את העצמות בתבנית הגשה רחבה וחסינת חום. יוצקים מסביב את רוטב העגבניות, מכסים בנייר כסף, וצולים במשך שעה בתנור. מסירים את נייר הכסף וצולים למשך 15 דקות נוספות. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים עם לחם לבן.

חזרה