|
|
|
|
פלאפל מצרי (טעמיה)
/ רותי קינן
|
חומרים
|
500 גרם פול מצרי (קטן) |
1 כפית סודה לשתייה |
2 כפיות כמון |
6 שיני שום כתושות |
1 בצל בינוני מגורר |
1 צרור פטרוזיליה קצוצה |
1 צרור כוסברה קצוצה |
מלח ופלפל |
פפריקה חריפה (לא הכרחי) |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- משרים את הפול במים למשך הלילה. מסננים ומעבירים לקערת מעבד-מזון. מפעילים עד שנוצרת מחית חלקה. מוסיפים סודה לשתייה ומשהים כשעה.
- מוסיפים את כל יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה.
- צרים כדורים בידיים לחות ולוחצים עליהם מעט על מנת לקבל קציצת פחוסות.
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
| חזרה | | |