שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עדשים עם נענע / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
200 גרם עדשים ירוקות
3 כוסות מים
1 בצל אדום חתוך לרבעים
צרור קטן של נענע
יוגורט
לרוטב:
6 כפות שמן זית
2-3 כפות חומץ יין
1-2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מכניסים את העדשים לסיר, יוצקים את המים ומוסיפים את הבצל וכמחצית מגבעולי הנענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לאט עד שהעדשים מבושלות אך לא רכות מידי. מסננים, מוציאים את הבצל וגבעולי הנענע וזורקים.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על העדשים בעודן חמות.
  3. קוצצים גס את הבצל הירוק ואת עלי הנענע שנותרו ומוסיפים לעדשים. מצננים שעה-שעתיים לפני ההגשה.
    מגישים עם יוגורט בכלי נפרד.

חזרה