שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירופיטיקיה - גבינה מטוגנת

מנה יוונית, יכולה לשמש בתור כיבוד חם. (כ - 50 סופגניות קטנות).


חומרים
250 גרם גבינת פטה מפוררת
250 גרם גבינת פיאסה מגוררת (אפשר גם אמנטל או טל העמק)
50 גרם קמח
50 מ"ל חלב
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק, עדיף שמן זית
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הגבינות והקמח בקערה (אפשר במעבד מזון או מיקסר). מוסיפים את החלב לאט, ולאחר מכן את הביצים אחת-אחת.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  3. לוקחים כפית מלאה תערובת ודוחפים בעזרת כפית נוספת את הגבינה לשמן. זהירות, לא לקבל כווייה ולא לצופף את הסופגניות, אחרת יירד חום השמן והגבינה תשתה אותו.
  4. מטגנים כדקה, הופכים ומטגנים עוד מעט, עד שמזהיב. מניחים על מגבות נייר ומגישים חם מאוד.

חזרה