טירופיטיקיה - גבינה מטוגנת
מנה יוונית, יכולה לשמש בתור כיבוד חם. (כ - 50 סופגניות קטנות).
|
חומרים
|
250 גרם גבינת פטה מפוררת |
250 גרם גבינת פיאסה מגוררת (אפשר גם אמנטל או טל העמק) |
50 גרם קמח |
50 מ"ל חלב |
2 ביצים |
שמן לטיגון עמוק, עדיף שמן זית |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הגבינות והקמח בקערה (אפשר במעבד מזון או מיקסר). מוסיפים את החלב לאט, ולאחר מכן את הביצים אחת-אחת.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- לוקחים כפית מלאה תערובת ודוחפים בעזרת כפית נוספת את הגבינה לשמן. זהירות, לא לקבל כווייה ולא לצופף את הסופגניות, אחרת יירד חום השמן והגבינה תשתה אותו.
- מטגנים כדקה, הופכים ומטגנים עוד מעט, עד שמזהיב. מניחים על מגבות נייר ומגישים חם מאוד.
|
חזרה |