|
|
|
|
מאפה (גרטאן) שורש סלרי
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג שורשי סלרי גדולים (משקל השורש ללא הגבעולים) |
מיץ לימון |
1 מכל שמנת מתוקה |
1 כף חרדל דיז'ון |
1 כף חרדל דיז'ון |
50 גרם חמאה |
50 גרם חמאה |
2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת |
2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת |
מלח ופלפל |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- מקלפים את שורשי הסלרי וחותכים לפרוסות דקות. מכניסים מיד את הפרוסות לסיר המכיל מים ומיץ לימון, כדי לשמר את צבען הלבן. מוציאים את הפרוסות מהמים ושומרים בצד.
- מרתיחים את המים ומיץ הלימון שבסיר וחולטים את פרוסות הסלרי לשתי דקות. שוטפים תחת ברז מים קרים. מסננים היטב.
- משמנים בחמאה כלי כסין חום. מערבבים בקערה את השמנת והחרדל ומתבלים במלח ופלפל.
מסדרים שכבה של פרוסות סלרי בכלי המשומן ויוצקים מעל כשליש מהשמנת המתובלת. ממלאים את הכלי בשתי שכבות סלרי ושמנת נוספות. מפזרים מעל את הגבינה ומעליה כמה קוביות קטנות של חמאה.
- מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שהסלרי מבושל והמנה זהובה ומבעבעת.
| חזרה | | |