שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד עם רוטב פטל / רוני ונציה

לאפית העוגה משתמשים בתבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפיה משומן.


חומרים (12 מנות)
325 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
175 גרם חמאה , חתוכה לקוביות
4 ביצים
1/3-1/4 כוס סוכר (תלוי בסוג השוקולד)
לרוטב:
1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
3-2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים (באן מארי), על אש נמוכה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה גדולה ורחבה. 
  3. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ 10-8 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה, מעובה ובהירה.
  4. מקפלים רבע מהקצף לתערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ולאחר מכן מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור.
  6. ממלאים בתבנית הגדולה מים חמים מאוד, עד למחצית הגובה של תבנית העוגה. אופים כ 30 דקות, או עד שהחלק העליון יציב, וכשקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים.
  7. מסירים את התבנית עם העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות, מכסים, ומקררים 12-5 שעות במקרר.
  8. לשחרור העוגה, מחממים את תחתית התבנית על אש נמוכה במשך כמה שניות. מניעים בקלילות את התבנית (אם העוגה אינה משתחררת אפשר להיעזר בחוד של סכין שמכניסים פנימה בעדינות), הופכים את העוגה על צלחת, מקלפים את נייר האפיה, ושוב הופכים אותה על צלחת הגשה.
  9. מכינים את רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את הסוכר, ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב דרך מסננת עבה, כדי להיפטר מהגרגרים הקשים.
    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם רוטב פטל ומעט קצפת בצד.

חזרה