|
|
|
|
מאפינ‘ס בננות וסובין
/ רוני ונציה
|
חומרים
|
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
2/3 כוס סוכר |
3 ביצים |
מחית מ 4 בננות בינוניות בשלות (לקבלת 1 כוס מחית) |
2 כוסות קמח לעוגות "שטיבל" מס. 5 |
1/2 כפית מלח |
1.5 כפית אבקת סודה |
1.5 כוס סובין חיטה |
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים |
1 קליפת תפוז מגוררת |
כלים: |
תבנית שקעים למאפינ'ס, משומנת |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
- בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית במשך כ10-12- דקות. במהירות נמוכה מוסיפים ביצה אחר ביצה, ומקציפים היטב במהירות בינונית בין כל תוספת. מוסיפים את מחית הבננות ומקציפים עד שהתערובת קלילה ואחידה.
- מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת הסודה. מוסיפים את הסובין.
- מוסיפים את תערובת הקמח והסובין לבלילה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהיא נספגת בתערובת (ערבול-יתר פוגם במרקם הרך). לבסוף מוסיפים את האגוזים ואת גרידת התפוז.
- מעבירים את התערובת לתוך השקעים שבתבנית וממלאים אותם עד הסוף, ואפילו בתלולית קצת מעבר לשוליים, לקבלת מאפינ'ס תפוחים ויפים. לא מיישרים.
- אופים כ20- דקות, או עד שהמאפינ'ס קפיציים למגע, כשלוחצים מעט במרכזם, וכשקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש ונקי. מוציאים, מצננים כמה דקות על רשת ומגישים חם.
| חזרה | | |