שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינ‘ס בננות וסובין / רוני ונציה


חומרים
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
מחית מ 4 בננות בינוניות בשלות (לקבלת 1 כוס מחית)
2 כוסות קמח לעוגות "שטיבל" מס. 5
1/2 כפית מלח
1.5 כפית אבקת סודה
1.5 כוס סובין חיטה
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 קליפת תפוז מגוררת
כלים:
תבנית שקעים למאפינ'ס, משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית במשך כ10-12- דקות. במהירות נמוכה מוסיפים ביצה אחר ביצה, ומקציפים היטב במהירות בינונית בין כל תוספת. מוסיפים את מחית הבננות ומקציפים עד שהתערובת קלילה ואחידה.
  3. מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת הסודה. מוסיפים את הסובין.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח והסובין לבלילה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהיא נספגת בתערובת (ערבול-יתר פוגם במרקם הרך). לבסוף מוסיפים את האגוזים ואת גרידת התפוז.
  5. מעבירים את התערובת לתוך השקעים שבתבנית וממלאים אותם עד הסוף, ואפילו בתלולית קצת מעבר לשוליים, לקבלת מאפינ'ס תפוחים ויפים. לא מיישרים.
  6. אופים כ20- דקות, או עד שהמאפינ'ס קפיציים למגע, כשלוחצים מעט במרכזם, וכשקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש ונקי. מוציאים, מצננים כמה דקות על רשת ומגישים חם.

חזרה