שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרובעי בטטה / פיליס גלזר


חומרים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת סודה
1 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
4 כפות חמאה או מרגרינה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 תפוח עץ
250 גרם בטטה
1 כפית תמצית וניל טבעי (או קוניאק)
1/2 כוס אגוזים קצוצים או פקאנים
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. מנפים ביחד סודה, מלח ותבלינים (או מעבירים דרך מסננת) ומעמידים בצד.
  3. טורפים ביחד חמאה וסוכר ומוסיפים ביצה.
  4. מקלפים ומגררים את תפוח העץ והבטטה בפומפיה, ומוסיפים לתערובת הסוכר יחד עם הווניל או הקוניאק. בוחשים פנימה את החומרים היבשים והאגוזים יוצקים לתבנית משומנת ומרובעת בגודל
    20 ס"מ.
  5. אופים בתנור למשך 40-35 דקות. מצננים וחותכים למרובעים.


חזרה