שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי ריקוטה, צימוקים וקליפות הדרים / רוני ונציה

עוגה מעודנת זו מאופיינת במרקם וטעם מיוחדים לגבינת הריקוטה, שהיא הבסיס לעוגות גבינה איטלקיות. לגבינת הריקוטה טעם מתקתק, רך, עדין, בניחוח קל של אגוז שמתמזג בקלות עם טעמים אחרים. הפאי הפעם הוא קליל ורך, מבושם בלימון עם צימוקים וקליפות הדרים מסוכרות.

העוגה במיטבה 3-2 שעות אחרי האפיה. לאחר הקירור המרקם נעשה קצת יותר דחוס.


חומרים
לבצק:
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר רגיל
1/4 כפית קינמון
לעוגה:
1/3 כוס (50 גרם) צימוקים
1/4 כוס רום כהה
1/3 כוס (50 גרם) קליפות הדרים מסוכרות
100 גרם גבינת שמנת (24% שומן לפחות) בטמפרטורת החדר
450 גרם גבינת ריקוטה (אורדה)
1/4 כוס יוגורט רגיל (3% שומן)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים מופרדות
1 כפית גרירת לימון
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח
קורט מלח
תבנית קפיצית בקוטר של כ-25 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה

 

  1. הבצק: מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מעבר מזון שמים את האגוזים, 2 סוגי הסוכר והקינמון, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מהדקים את התערובת באופן אחיד לתחתית התבנית. מניחים את התבנית בינתיים במקרר.
  3. העוגה: משרים את הצימוקים בתוך הרום כמה שעות או לילה קודם או שמחממים אותם עם הרום בסיר קטן מכוסה למשך שלוש דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 30 דקות לפחות. מסננים את הצימוקים מהרום לפני השימוש.
  4. שמים את גבינת הריקוטה בקערת מעבד מזון ומעבדים בקצרה למחית חלקה.
  5. בקערת מערבל מקציפים את גבינת השמנת עד לקבלת תערובת רכה וחלקה. מוסיפים פנימה את גבינת הריקוטה ואת היוגורט במהירות נמוכה, ומקציפים ביחד. כשהתערובת חלקה, מוסיפים פנימה את הסוכר, החלמונים, גרידת הלימון, מיץ הלימון והווניל, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים במהירות נמוכה ובהדרגה את הקמח. לבסוף, מוסיפים את הצימוקים המסוננים ואת קליפות ההדרים המסוכרות.
  6. בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב אבל לא יבש. מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים אל תוך תערובת הגבינה והפירות. יוצקים את התערובת אל התבנית ומניחים את התבנית מעל לתבנית אפייה שטוחה.
  7. מניחים את התבניות בתנור, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד ששולי העוגה תפחו מעט ומתחילים להזהיב. מרכז העוגה יהיה יציב למגע אבל רך ורועד, כשמזיזים מעט את התבנית. לאחר האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעה, עם דלת סגורה. לאחר מכן, מניחים את העוגה לצינון מלא מעל לרשת. לאחר 2 שעות נוספות אפשר להגישה. שומרים את העוגה עטופה במקרר ומגישים אותה בטמפרטורת החדר. לא מומלץ להקפיאה.

 

 

 

 

חזרה