|
|
|
|
עוף בדבש וזיתים
/ חנוך בר שלום
|
חומרים
|
10 ירכי עוף |
1/2 כוס חומץ בן יין אדום |
1/4 כוס שמן זית |
כף צלפים קצוצים |
6 שיני שום כתושות |
2 כפות אורגנו יבש |
300 גרם זיתים ירוקים מגולענים |
מלח |
פלפל |
1/2 כוס דבש |
1/2 כוס יין לבן יבש |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי המרינדה למעט הדבש והיין, ויוצקים על העוף. משהים במשך 8 שעות לפחות.
מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס.
- מסדרים את העוף בתבנית אפייה חסינת אש, מוסיפים את חומרי המרינדה והיין, ומורחים את העוף בדבש. מכסים את התבנית בנייר
- אלומיניום, וצולים במשך שעה בתנור. מסירים את נייר האלומניום וממשיכים לצלות עד שהעוף משחים.
| חזרה | | |