שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרנג / מיכל לוי-אלחלל

מתכון בסיסי לבסיס מרנג בקוטר 24-26 ס"מ.


חומרים
2/3 כוס סוכר
3 חלבונים
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות צלזיוס). מצפים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כ 30 שניות. מזלפים את הקצף על תבנית האפייה בצורת כוכבים קטנים ("נשיקות") או בעיגול כבסיס לפי קוטר העוגה, ואופים כשעתיים עד שהמרנג קשה. המרנג נשמר כשבועיים עד שלושה בכלי אטום.

חזרה