שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פחזניות במלית וניל ובציפוי קרמל / מיכל לוי-אלחלל

פחזניות טבולות בקרמל הן קישוט אלגנטי וטעים במיוחד. אפשר למלא אותן בקרם וניל, או להשאירן ריקות כקישוט בלבד. הכמויות מספיקות ל 20 פחזניות.


חומרים
לפחזניות:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
125 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4-5 ביצים
למלית:
2 כוסות חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
7 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
תמצית וניל
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
נייר פרגמנט עבה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
    מרתיחים את המים, החלב והחמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח לנוזל הרותח בבת אחת, מסירים מהאש ומערבבים עד שהקמח נספג בנוזלים ונוצרת רביכה אחידה. מצננים כ 5 דקות.
  2. שלב זה אפשר לבצע בטריפה ידנית בסיר, או במערבל במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים עד שכל ביצה נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי. 
    מעבירים את הבצק לשקית זילוף ויוצרים את הצורה הרצויה על גבי נייר האפייה (יש לזכור שהפחזניות מכפילות את גודל באפייה). לחלופין אפשר ליצור את הפחזניות בעזרת כפית.
  3. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות. זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות. אפשר להקפיא את הפחזניות כשהן חמות ולהפשיר לפני השימוש. 
  4. הקרם: מחממים את החלב והשמנת בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערה בינונית עד שהחלמונים מלבינים במקצת. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב. שופכים את החלב הרותח על החלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים תוך כדי הקצפה עד שהקרם מגיע לרתיחה ומסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. מעבירים לכלי אחסון, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
  5. הקרמל: מחממים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שמתקבל קרמל בצבע חום בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות ייעלמו. בעזרת שפוד עץ או מזלג טובלים כל פחזנית בקרמל ומניחים על נייר פרגמנט עד שהקרמל מתקשה. 
  6.  ההגשה: חוצים כל פחזנית וממלאים בקרם וניל.


חזרה