שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות דגים בטחינה / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
1 ק"ג פילה דג טרי (פלמידה, לוקוס, קרפיון) טחון
6 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 בצלים קצוצים דק מאוד ומטוגנים
לטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק
לטחינה:
1.5 כוסות טחינה גולמית
2 לימונים סחוטים
6 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
1.5 כוסות מים
לקישוט:
100 גרם צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב ומשהים במקרר לשעתיים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). צרים קציצות עגולות ושטוחות במקצת, מקמחים ומטגנים בשמן חצי עמוק עז להזהבה. מוציאים ומסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת.
  3. מכינים טחינה דלילה (ראו מתכון בסיסי). יוצקים את הטחינה על הקציצות, זורים את הצנוברים ואופים 10 דקות. מגישים חם עם פיתות.

חזרה