|
|
|
|
קציצות דגים בטחינה
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
1 ק"ג פילה דג טרי (פלמידה, לוקוס, קרפיון) טחון |
6 שיני שום כתושות |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
4 כפות פירורי לחם |
2 ביצים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 כפית פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה לפי הטעם |
1/4 כפית קינמון |
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון |
3 בצלים קצוצים דק מאוד ומטוגנים |
לטיגון: |
1 כוס קמח |
שמן לטיגון חצי עמוק |
לטחינה: |
1.5 כוסות טחינה גולמית |
2 לימונים סחוטים |
6 שיני שום כתושות |
מלח לפי הטעם |
1.5 כוסות מים |
לקישוט: |
100 גרם צנוברים מטוגנים |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב ומשהים במקרר לשעתיים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). צרים קציצות עגולות ושטוחות במקצת, מקמחים ומטגנים בשמן חצי עמוק עז להזהבה. מוציאים ומסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת.
- מכינים טחינה דלילה (ראו מתכון בסיסי). יוצקים את הטחינה על הקציצות, זורים את הצנוברים ואופים 10 דקות. מגישים חם עם פיתות.
| חזרה | | |