שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף אפוי עם בצל מטוגן, סומק וטחינה / בני סיידא


חומרים (4 מנות)
1 עוף צעיר במשקל 1/2 1 ק"ג
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
5 בצלים פרוסים דק
1 כף גדושה סומק
לטחינה:
1/2 1 כוסות טחינה גולמית
2 לימונים סחוטים
3 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
1/4 1 כוסות מים
לקישוט:
50 גרם צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה
  1. חותכים את העוף לאורכו מצד החזה ומניחים על משטח העבודה עם הצד הפתוח כלפי מטה, כך שמתקבלת צורה של פרפר. משטחים קצת בעזרת פטיש שניצלים ומעבירים לתבנית אפייה. יוצקים על העוף את מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משהים במקרר לשעות אחדות. 
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
    מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהבשר רך ושחום. 
  3.  בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הסומק ומטגנים 2 דקות. יוצקים את תכולת המחבת על העוף ואופים 10 דקות נוספות.
  4. מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), יוצקים על העוף ואופים 10 דקות נוספות. זורים מלמעלה את הצנוברים ומגישים.


חזרה