סלט פתיתים
/ רותי קינן
זוהי גרסה טעימה במיוחד של סלט פסטה, או אם תרצו, סלט קוסקוס ים-תיכוני. זוהי גם דרך נהדרת לנצל שאריות של פתיתים קרים.
|
חומרים
|
3 כפות שמן זית |
500 גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים) |
4 כוסות מים רותחים |
1 כפית מלח |
2 עגבניות |
1 פלפל אדום |
1 פלפל צהוב |
2 בצלים ירוקים |
צרור נענע |
לרוטב: |
2 כפות חומץ בן יין לבן |
6 כפות שמן זית |
1 כפית חרדל |
1 כפית מלח |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה, עד שהם מכוסים היטב בשמן. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות לפחות.
- בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע.
- מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות.
- מערבבים את הפתיתים בעודם חמימים עם הירקות המתובלים. מקשטים בעלי נענע.
|
חזרה |