|
|
|
|
סלט קלמארי עם שומר או סלרי
|
חומרים
|
700 גרם קלמארי נקי חתוך לטבעות בעובי חצי סנטימטר |
2 כפות מיץ לימון טרי |
1/3 כוס חומץ בן יין אדום |
1 כף אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש |
1/2 כפית זרעי שומר |
2 שיני שום מעוכות |
3/4 כוס שמן זית |
2 פקעות שומר קטנות, פרוסות דק או 6 גבעולי סלרי פרוסים דק |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מרתיחים מים בסיר גדול מוסיפים את מיץ הלימון, כאשר המים מגיעים לרתיחה זורקים פנימה את הקלמארי ומבשלים 45 שניות. מוציאים, מסננים ושוטפים במים קרים.
- בקערה גדולה מערבבים את החומץ, האורגנו, זרעי השומר והשום, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלבית.
- מעבירים את הקלמארי המבושל לקערה, מוסיפים את השומר או הסלרי, מערבבים היטב מכסים ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות לספיגת טעמים (מומלץ להכין יום מראש ולשמור בקירור).
| חזרה | | |