|
|
|
|
סלט שורש סלרי (רמולאד) עם רוטב ויניגרט
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
לסלט: |
500 גרם שורשי סלרי גדולים (משקל ללא הגבעולים) |
מיץ מחצי לימון |
2 כפיות חרדל |
2-3 כפות מיונז (או כמות לפי הטעם) |
מלח ופלפל |
לרוטב: |
1/2 כוס שמן זית |
2 כפות חומץ בן יין או מיץ לימון |
1 כפית חרדל |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מקלפים ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות ולאחר מכן לגפרורים דקיקים. (אפשר גם לגרר לרצועות דקיקות במעבד מזון).
- משרים את הרצועות לכשעה בקערת מים מתובלים במיץ לימון. מסננים היטב.
מכינים את רוטב הוינגרט: מכניסים את כל החומרים לצנצנת ומנערים היטב. מוסיפים לרצועות הסלרי המסוננות. מערבבים.
- לפני ההגשה מערבבים את המיונז עם החרדל, ומוסיפים לסלט.
| חזרה | | |