שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סרדינים טריים ממולאים א-לה סיציליה / דליה פון-לרנר

סרדינים טריים ממולאים בפירורי לחם, זיתים, צלפים וצימוקים הם מעדן סיציליאני נפלא. המאכל נקרא במקור "סרדה א-בקפיצ'ו". המעדן דורש מעט עבודה ומיומנות, אך התוצאה שווה את המאמץ.


חומרים (6 מנות)
24 סרדינים טריים, מנוקים
100 גרם פרורי לחם
2-3 שיני שום
2-3 בצלצלי שאלוט או בצל קטן
3-4 כפות צלפים
3-4 כפות זיתים שחורים
3 כפות צימוקים
3 כפות צנוברים
2-3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
  2. מורידים את ראשי הדגים. פותחים את בטן הדג מקצה אחד לשני ומשטחים אותו. מוציאם את האידרה.
  3. מכינים את המלית: קוצצים את שיני השום, הבצלצלים, הצלפים הזיתים והצנוברים (אפשר במעבד מזון).
  4.  מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם, 1 כף שמן זית, מיץ הלימון ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ופלפל. 
  5. מניחים כל סרדין מושטח כשצד העור כלפי מטה. מורחים שכבה דקה מהמלית על הדג ומגלגלים אותו לאורכו מהצד הרחב לכיוון הזנב. מניחים בתבנית משומנת כשהזנב מבצבץ מעלה. ממלאים באותה צורה את יתר הסרדינים ומניחים בצפיפות בתבנית. 
  6. מטפטפים מעט שמן זית מעל גלילי הדגים ואופים בתנור במשך כ 10 דקות. מגישים עם פלחי לימון

חזרה