שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות חמאה ואגוזים / איתן צ'רניס


חומרים
1 כוס אגוזי מלך (100 גרם)
1/2 כוס אגוזי פקאן (50 גרם)
1/4 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח (200 גרם)
150 גרם חמאה קרה, פרוסה לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ (רצוי חמאה הולנדית "תנובה")
אופן ההכנה

כלים: שתי תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

  1. בקערת מעבד-מזון טוחנים את אגוזי המלך והפקאן עם הסוכר ו 3 כפות מהקמח, עד שהאגוזים הופכים לאבקה.
  2. בקערת מערבל שמים את החמאה, את שארית הקמח ואת תערובת האגוזים, ומערבלים במהירות בינונית בעזרת קרס K במיקסר רב עוצמה במשך 2-1 דקות, רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. ערבול יתר פוגם במרקם הנימוח (למי שאין קרס K, אפשר לעשות את הבצק ביד).
  3. מכסים ומצננים במקרר 30 דקות.
  4. מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 3.5 ס"מ ומניחים בתבנית במקרר, עד שהם מתקשים, במשך כשעה.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (170 מעלות צלזיוס).  אופים כ 16 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע בהיר, ונוצרים עליהם סדקים עדינים.
  6. מצננים בתבנית עד שהעוגיות צוננות לגמרי (אין להזיז את העוגיות בעודן חמות בגלל מרקמן השברירי המתפורר).



חזרה