|
|
|
|
עוגיות חמאה ואגוזים
/ איתן צ'רניס
|
חומרים
|
1 כוס אגוזי מלך (100 גרם) |
1/2 כוס אגוזי פקאן (50 גרם) |
1/4 כוס סוכר |
1.5 כוסות קמח (200 גרם) |
150 גרם חמאה קרה, פרוסה לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ (רצוי חמאה הולנדית "תנובה") |
אופן ההכנה |
כלים: שתי תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
- בקערת מעבד-מזון טוחנים את אגוזי המלך והפקאן עם הסוכר ו 3 כפות מהקמח, עד שהאגוזים הופכים לאבקה.
- בקערת מערבל שמים את החמאה, את שארית הקמח ואת תערובת האגוזים, ומערבלים במהירות בינונית בעזרת קרס K במיקסר רב עוצמה במשך 2-1 דקות, רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. ערבול יתר פוגם במרקם הנימוח (למי שאין קרס K, אפשר לעשות את הבצק ביד).
- מכסים ומצננים במקרר 30 דקות.
- מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 3.5 ס"מ ומניחים בתבנית במקרר, עד שהם מתקשים, במשך כשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (170 מעלות צלזיוס). אופים כ 16 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע בהיר, ונוצרים עליהם סדקים עדינים.
- מצננים בתבנית עד שהעוגיות צוננות לגמרי (אין להזיז את העוגיות בעודן חמות בגלל מרקמן השברירי המתפורר).
| חזרה | | |