שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ברוקולי, נבטים וזרעים / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
450 גרם פרחי ברוקולי טרי
חופן נדיב נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (לא הכרחי)
3/1 כוס תערובת שומשום זרעוני דלעת וזרעוני חמנייה
3 כפות תערובת שמן תירס ושמן שומשום כהה
מלח
פלפל שחור טחון גס
רוטב סויה לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מסירים את גבעולי הברוקולי, מקלפים ושומרים למרק או לתבשיל. מאדים את פרחי הברוקולי כ 5-3 דקות על רשת מעל מים רותחים, או מבשלים במעט מים רותחים מומלחים. מעבירים למסננת, שוטפים קלות במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול, ומסננים היטב. מערבבים עם נבטים (אפשר לאדות את הנבטים דקה אם רוצים, אך עדיף שלא), בצל ועגבניות שרי.
  2. רגע לפני ההגשה, קולים את תערובת הזרעונים במחבת יבשה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהזרעונים מזהיבים. בוחשים פנימה את השמנים ורוטב הסויה, מלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.

חזרה