שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד ושוקולד צ'יפס / רוני ונציה

עוגיות תפוחות ורכות בטעם שוקולד עשיר עם שוקולד צ'יפס. קלות מאוד להכנה.


חומרים
2/3 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת ומצוננת מעט
2 ביצים
1/4 כוס+2 כפות (35 גרם) אבקת קקאו מריר משובח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
אופן ההכנה
  1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ומקציפים היטב בין ביצה לביצה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות איטית מוסיפים את הקקאו ואת הווניל, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס.
  2. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומצננים את הבצק שעתיים או לכל הלילה.
  3.  מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  4. מניחים את הבצק ל-15-10 דקות במקפיא, רק עד שהתערובת מתקשה מעט, כדי שיהיה יותר נוח לעצב את העוגיות. בעזרת כפית צרים כדורים בגודל של אגוז מלך, ומצפים אותם בנדיבות באבקת סוכר.
  5. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים (5 ס"מ) ביניהם בתבנית עם נייר אפיה.
  6. אופים 12-10 דקות או עד שהחלק העליון נסדק, והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות כשנוגעים בהן (העוגיות מתקשות בצינון). מוציאים ומצננים על רשת.


חזרה