|
|
|
|
עוגת אגסים
/ רוני ונציה
|
חומרים
|
1.5 כוסות שמן צמחי |
1.25 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה) |
3 ביצים |
3 כוסות קמח |
1.25 כפיות קינמון |
1/4 כפית אגוז מוסקט |
1.25 כפיות אבקת סודה לשתיה |
1/2 כפית מלח |
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס |
3.25 כוסות אגסים (5 אגסים) קלופים ומגולענים (קוביות גדולות) |
1/4 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס" או ברנדי אחר |
אופן ההכנה |
- כלים: תבנית סיר פלא בקוטר כ-25 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית.
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
- בקערת מערבל מקציפים את השמן עם הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
- מנפים יחד את כל החומרים היבשים: הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, אבקת הסודה והמלח. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתוך תערובת השמן והביצים, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת מרית מוסיפים את האגוזים, חתיכות האגסים והברנדי ביחד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים כשעה ורבע, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
- מצננים את העוגה 10 דקות, ולאחר מכן הופכים, משחררים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא מעל לרשת.
- אופן ההגשה: מגישים בליווי קצפת רכה מעט ממותקת ובוזקים מעט אבקת קינמון מעליה.
| חזרה | | |