שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נשיקות מרנג מסוכר חום / דליה פן-לרנר


חומרים
4 חלבונים
קורט מלח
200-240 גרם סוכר חום מנופה
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח עד שנוצר קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף, עד שהמקצפת נוקשה.
  2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ובעזרת שקית זילוף או 2 כפות יוצרים 16 תלוליות מהמקצפת. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשעה וחצי, עד שהמרנג פריך ויבש. מצננים.
  3. מפרידים את המרנג מנייר האפיה ושומרים בכלי אטום או בשקית ניילון עד לשימוש (אפשר לאחסן לכשבוע).
  4. קרוב לזמן האכילה מקציפים את השמנת. מורחים שכבה עבה של קצפת על התחתית השטוחה של המרנג ומצמידים לקצפת מרנג נוסף (כמו כריך ממולא).
  5. מכינים 7 נשיקות נוספות ומגישים (תוך שעתיים-שלוש אחרי הכנת הנשיקות, המרנג יהפוך ללח ויאבד את פריכותו).

חזרה