|
|
|
|
נשיקות מרנג מסוכר חום
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
4 חלבונים |
קורט מלח |
200-240 גרם סוכר חום מנופה |
1/2 כוס שמנת מתוקה |
אופן ההכנה |
- מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח עד שנוצר קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף, עד שהמקצפת נוקשה.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ובעזרת שקית זילוף או 2 כפות יוצרים 16 תלוליות מהמקצפת. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשעה וחצי, עד שהמרנג פריך ויבש. מצננים.
- מפרידים את המרנג מנייר האפיה ושומרים בכלי אטום או בשקית ניילון עד לשימוש (אפשר לאחסן לכשבוע).
- קרוב לזמן האכילה מקציפים את השמנת. מורחים שכבה עבה של קצפת על התחתית השטוחה של המרנג ומצמידים לקצפת מרנג נוסף (כמו כריך ממולא).
- מכינים 7 נשיקות נוספות ומגישים (תוך שעתיים-שלוש אחרי הכנת הנשיקות, המרנג יהפוך ללח ויאבד את פריכותו).
| חזרה | | |