נתחי דגים בקארי ואגוזים
/ דליה פון-לרנר
מתכון שמקורו בהודו, לטיגן התבשיל יש להשתמש בווק (מחבת סיני עמוק)
|
חומרים (4 מנות)
|
700 גרם נתחי או פרוסות דגים טריים |
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב |
1/2 כפית אבקת קארי |
1 כף שמן שומשום או חמאה מזוקקת (גהי) |
1 כף גרגרי כמון |
1/2 כפית גרגרי שומר |
1/2 כפית גרגרי כוסברה |
1 כף שורש ג'ינג'ר טחון |
1/2 כוס יוגורט סמיך |
מלח ופלפל |
20-30 אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס |
1 כף עלי כוסברה בזיליקום או פטרוזיליה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את קארי בחלב ומשרים בנוזל את נתחי הדגים לכשעה-שעתיים.
- מחממים את השמן או החמאה בווק ומטגנים את גרגרי הכמון, הכוסברה והשומר. אחרי כ 30 שניות מוסיפים את הג'ינג'ר ואחרי דקה את היוגורט. כשהיוגורט מבעבע מוסיפים את נתחי הדגים והחלב בו שרו. מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות, עד שהדגים מבושלים.
- מתבלים במלח ופלפל וזורים מעל את האגוזים ועלי התבלין. מגישים מיד.
|
חזרה |