שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי דגים בקארי ואגוזים / דליה פון-לרנר

מתכון שמקורו בהודו, לטיגן התבשיל יש להשתמש בווק (מחבת סיני עמוק)


חומרים (4 מנות)
700 גרם נתחי או פרוסות דגים טריים
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1/2 כפית אבקת קארי
1 כף שמן שומשום או חמאה מזוקקת (גהי)
1 כף גרגרי כמון
1/2 כפית גרגרי שומר
1/2 כפית גרגרי כוסברה
1 כף שורש ג'ינג'ר טחון
1/2 כוס יוגורט סמיך
מלח ופלפל
20-30 אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס
1 כף עלי כוסברה בזיליקום או פטרוזיליה
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את קארי בחלב ומשרים בנוזל את נתחי הדגים לכשעה-שעתיים. 
  2.  מחממים את השמן או החמאה בווק ומטגנים את גרגרי הכמון, הכוסברה והשומר. אחרי כ 30 שניות מוסיפים את הג'ינג'ר ואחרי דקה את היוגורט. כשהיוגורט מבעבע מוסיפים את נתחי הדגים והחלב בו שרו. מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות, עד שהדגים מבושלים.
  3. מתבלים במלח ופלפל וזורים מעל את האגוזים ועלי התבלין. מגישים מיד.

חזרה