מרק ארטישוק ירושלמי, עגבניות ועירית
/ חנוך בר שלום
ארטישוק ירושלמי (או ‘בטטה קסביה‘, כפי שקוראים לו יוצאי צפון אפריקה) הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי.
|
חומרים
|
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לפרוסות |
1/2 ק"ג עגבניות |
1 בצל מקולף וקצוץ |
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לפרוסות |
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות |
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות |
75 גרם חמאה |
2 כפות רסק עגבניות |
6 כוסות מים |
1 כוס שמנת מתוקה |
מלח |
פלפל לבן |
4 כפות עירית פרוסה דק |
אופן ההכנה |
- שולקים את העגבניות במים רותחים לשתי דקות, מוציאים ומקלפים.
- חוצים את העגבניות לשניים, מסירים את המיץ והגרעינים וחותכים לקוביות.
- מחממים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את הירקות ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שכל הירקות רכים.
- מעבירים את הירקות למעבד מזון ומועכים למחית חלקה. מחזירים את המחית והנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמנת והעירית, מתקנים תיבול ומגישים.
|
חזרה |