שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ארטישוק ירושלמי, עגבניות ועירית / חנוך בר שלום

ארטישוק ירושלמי (או ‘בטטה קסביה‘, כפי שקוראים לו יוצאי צפון אפריקה) הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי.


חומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לפרוסות
1/2 ק"ג עגבניות
1 בצל מקולף וקצוץ
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לפרוסות
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
75 גרם חמאה
2 כפות רסק עגבניות
6 כוסות מים
1 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן
4 כפות עירית פרוסה דק
אופן ההכנה
  1.  שולקים את העגבניות במים רותחים לשתי דקות, מוציאים ומקלפים. 
  2. חוצים את העגבניות לשניים, מסירים את המיץ והגרעינים וחותכים לקוביות. 
  3. מחממים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את הירקות ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שכל הירקות רכים.
  4.  מעבירים את הירקות למעבד מזון ומועכים למחית חלקה. מחזירים את המחית והנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמנת והעירית, מתקנים תיבול ומגישים.

חזרה