שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עגבניות עם נענע / הדי שרון

מרק מרענן במיוחד.


חומרים
1.5 קילו עגבניות בשלות ויפות
1.5 קילו עגבניות בשלות ויפות
1 בצל גדול
1 בצל גדול
4-5 שיני שום
4-5 שיני שום
חופן עלי נענע
חופן עלי נענע
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן זית
כוסית עראק (לא חובה)
כוסית עראק (לא חובה)
פלפל שחור
פלפל שחור
מעט מלח וסוכר
מעט מלח וסוכר
250 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינה בולגרית
אופן ההכנה
  1. קולפים את העגבניות: בסכין קטנה וחדה מסירים את עוקצי העגבניות וחותכים X בבסיסן. מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את העגבניות במשך 10 שניות. מוציאים ומקררים מתחת למים זורמים או בקערה ובה מי קרח. מסירים את הקליפה שיורדת עתה בקלות רבה. חוצים את העגבניות לרוחבן ומסלקים את הגרעינים. חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים למעבד-מזון.
  2. חותכים גם את הבצל לחתיכות גדולות ומצרפים לעגבניות עם שיני שום ועלי נענע, וטוחנים היטב למחית חלקה. מוסיפים שמן זית, עראק, תבלינים וכוס מים קרים וממשיכים לעבד מעט עד שהמרכיבים מתאחדים. מעבירים לקערה, מוסיפים 3-2 כוסות מים קרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
  3. חותכים את הגבינה לקוביות ומוסיפים למרק. מגישים עם קוביות קרח.


חזרה