שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק מג'דרה סמיך / פיליס גלזר


חומרים
1 כף שמן זית
1 כוס אורז מלא
1 כוס עדשים חומות
2 ליטר מים
מלח לפי הטעם
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי
1 כפית כמון
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 גבעול סלרי
1 גזר קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)
1/2 כוס כוסברה טריה (או פטרוזיליה)
אופן ההכנה
  1. בסיר מרק גדול, מחממים מעט את שמן-הזית וקולים את האורז והעדשים 2-3 דקות, בבחישה מדי פעם. מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה בסיר מכוסה חלקית.
  2. בקערה קטנה, מערבבים מעט מרק חם עם קופסת רסק העגבניות, ומוסיפים לסיר עם הירקות והכוסברה או הפטרוזיליה. מבשלים עוד כ15- דקות. מוסיפים מים רותחים אם המרק נראה סמיך מדי. מקשטים בעוד כוסברה קצוצה לפני ההגשה.

חזרה