שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחוני סויה מזוגגים עם פירות יבשים ויין / ברוך ברטל

זהו מתכון צמחי עשיר וחגיגי על בסיס סויה לכל שונאי הבשר מטעמי דת מצפון בריאות וסתם.


חומרים (7 מנות)
1 חבילת (200 גרם) נתחוני סויה "כמו עוף"
1 בצל גדול, פרוס דק
1/2 כרוב פרוס דק
1 שקית קטנה גזר גמדי קפוא
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שקדים קלויים
1 כוס יין אדום יבש
שמן לטיגון
2 כפות סוכר חום
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית ג'ינג'ר
3 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
  1.  משרים את כל נתחוני הסויה במים רותחים למשך 20 דקות. מסננים. 
  2. מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הגזר הגמדי במשך 7 דקות. מסננים. 
  3. מחממים מעט שמן בסיר רחב ומשחימים את הבצל. מוסיפים את נתחוני הסויה ומקפיצים כ 2-3 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת. 
  4. מאדים באותו הסיר את הכרוב עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את הגזר, השזיפים, המשמשים, והשקדים. מערבבים קלות כדקה, ומחזירים את הבצל המטוגן ונתחוני הסויה לסיר.
  5. מוסיפים את כל התבלינים ואת כוס היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה. התבשיל המוכן צבעוני ובעל זיגוג יפה. מומלץ להגישו עם אורז לבן.


חזרה