נתחוני סויה מזוגגים עם פירות יבשים ויין
/ ברוך ברטל
זהו מתכון צמחי עשיר וחגיגי על בסיס סויה לכל שונאי הבשר מטעמי דת מצפון בריאות וסתם.
|
חומרים (7 מנות)
|
1 חבילת (200 גרם) נתחוני סויה "כמו עוף" |
1 בצל גדול, פרוס דק |
1/2 כרוב פרוס דק |
1 שקית קטנה גזר גמדי קפוא |
100 גרם שזיפים מיובשים |
100 גרם משמשים מיובשים |
100 גרם שקדים קלויים |
1 כוס יין אדום יבש |
שמן לטיגון |
2 כפות סוכר חום |
1 כף אבקת מרק בטעם עוף |
1/2 כפית פלפל שחור |
1/2 כפית פפריקה מתוקה |
1/2 כפית ג'ינג'ר |
3 כפות רוטב סויה |
2 כפות מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- משרים את כל נתחוני הסויה במים רותחים למשך 20 דקות. מסננים.
- מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הגזר הגמדי במשך 7 דקות. מסננים.
- מחממים מעט שמן בסיר רחב ומשחימים את הבצל. מוסיפים את נתחוני הסויה ומקפיצים כ 2-3 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת.
- מאדים באותו הסיר את הכרוב עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את הגזר, השזיפים, המשמשים, והשקדים. מערבבים קלות כדקה, ומחזירים את הבצל המטוגן ונתחוני הסויה לסיר.
- מוסיפים את כל התבלינים ואת כוס היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה. התבשיל המוכן צבעוני ובעל זיגוג יפה. מומלץ להגישו עם אורז לבן.
|
חזרה |