שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי עוף בג'ינג'ר / דליה פן-לרנר

נתחי עוף מוקפצים עם ג‘ינג‘ר, את התבשיל יש לבשל בווק (מחבת סיני עמוק)


חומרים (4 מנות)
500 גרם כרעי עוף חתוכים לנתחים קטנים, ללא עור ועצמות.
2 כפות שמן לטיגון
3-4 שיני שום כתושות
2-3 כפות רוטב סויה או רוטב דגים תאילנדי
1 כף חומץ
1 כפית סוכר (או לפי הטעם)
1-2 כפות רצועות דקיקות של שורש ג'ינג'ר
1 כפית קורנפלור
1 כפית עלי כוסברה או נענע קרועים
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בווק. מוסיפים את השום הקצוץ ואחרי כמה שניות את נתחי העוף. מטגנים-מערבבים עד שנתחי העוף נעשים זהובים. מוסיפים רוטב סויה (או רוטב דגים), חומץ, סוכר, רצועות ג'ינג'ר וכרבע כוס מים. מכסים, מקטינים את הלהבה ומבשלים 4-3 דקות (תלוי בגודל הנתחים) או עד שהנתחים מבושלים.
  2. מערבבים את הקורנפלור עם כף מים קרים ומוסיפים לווק. מערבבים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר או מלח לפי הטעם. מפזרים מעל את העלים הקרועים ומגישים מיד עם אורז מאודה.


חזרה