שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סהרוני פרג / רוני ונציה

מאפה שמרים קלאסי, בנוסח הונגרי, בצורת סהר או פרסה. מקובל למלא את הסהרונים בפרג או באגוזים, ולאכול אותם לארוחת הבוקר. השילוב של בצק רך ונעים במיוחד עם מלית כהה, ארומטית ומתוקה, ישבה את לבם של אלה הנהנים מטעמו המיוחד והעדין של הפרג.


חומרים
לבצק:
3/4 כוס חלב חם
20 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
100 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
75 גרם מרגרינה , בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר
1 חלמון
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח
למלית הפרג:
1 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
200 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
10 כפות קמח
1 קליפת לימון מגוררת
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
2 חלמונים מוקצפים בכפית מים אחת
1 חלבון מוקצף
אופן ההכנה
  1. כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 
    מכינים את הבצק: שמים את החלב בקערה קטנה. מוסיפים את השמרים וכף סוכר ומערבבים. משהים להתססה כ 10 דקות. 
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון ואת המלח. 
  3. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח לסירוגין עם תערובת השמרים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח. 
    מעצבים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במשך כ 3 שעות במקרר עד שהבצק קר. 
    מכינים את המלית: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. 
    כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל. 
  4. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך עירבוב רצוף כ 5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (ניתן להקפיא שאריות מהמלית). 
  5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  6. לוקחים חתיכת בצק בגודל כף גדושה. משטחים אותה לעיגול. מעל למשטח מקומח מרדדים את העיגול לצורת אובל באורך 11 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים מעט מלית באמצע האובל, ומעצבים לצורה של "נקניקיה" צרה לכל האורך. מקפלים את אחד הצדדים הארוכים מעל המלית, ולאחר מכן מגלגלים לגליל. מהדקים את הקצוות לאטימה. מעגלים את שני קצוות הגליל פנימה, כך שתתקבל צורת סהר. ממשיכים באותו אופן לעצב סהרונים עם שאר הבצק והמלית.
  7.  מעבירים את הסהרונים לתבנית במרווחים ביניהם. מברישים את העוגות בחלמונים המוקצפים, ומניחים בצד למשך 10 דקות. מברישים בחלבון המוקצף.
  8. אופים במשך כ15-20 דקות עד שהעוגות בצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת.

    אופן ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר.



חזרה