|
|
|
|
עוגת שוקולד חמה
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
200 גרם שוקולד מריר |
90 מ''ל (מעט פחות מחצי כוס) מים |
200 גרם מרגרינה |
7 ביצים מופרדות |
1 שקית סוכר וניל |
מעט מלח |
220 גרם (1 כוס) סוכר |
100 גרם (3/4 כוס) קמח |
כלים: |
8-10 תבניות אישיות או לתבנית בקוטר 28 ס"מ |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים את התבניות האישיות או התבנית.
שמים את השוקולד, המים והמרגרינה בסיר וממיסים על אש קטנה מאוד.
- מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את החלמונים, סוכר הווניל ומעט מלח ומקציפים עד שהתערובת תפוחה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב בקערה נפרדת, ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
- מוסיפים את הקמח לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
- מניחים את התבניות האישיות או התבנית בתוך תבנית נוספת מלאה במים עד שליש מגובהן, ואופים 40 דקות. מגישים חם.
| חזרה | | |