|
|
|
|
מרק שום ועגבניות
|
חומרים (4 מנות)
|
4 פרוסות לחם דקות |
3 עגבניות בינוניות חתוכות לרבעים |
10 שיני שום קלופות וקצוצות |
2 פלפלים בינוניים חתוכים לרצועות |
1/2 כוס שמן |
2 כוסות מים |
2 כפיות מלח גס |
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 110 מעלות צלזיוס. מניחים את הלחם על רשת במרכז התנור ומיבשים 20-15 דקות.
- מכניסים את העגבניות, הפלפלים וחצי מכמות השום למעבד מזון ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת גסה.
- מחממים את השמן בסיר בינוני על אש קטנה, מכניסים את מחית הירקות לתוך הסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד למשך 5 דקות. מוסיפים את שארית השום, המלח והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מתבלים בפלפל שחור.
- אופן הגשה: מניחים פרוסת לחם בתחתית כל קערה, יוצקים מעל את המרק, ממתינים 10 דקות ומגישים.
| חזרה | | |