|
|
|
|
עוף בדבש-תמרים וצ'ילי
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (6 מנות)
|
1 עוף טרי חתוך לשמיניות |
מעט קמח מתובל במלח ופלפל לבן |
שמן לטיגון |
לרוטב: |
1 בצל חתוך לקוביות גסות |
1 פלפל חתוך לקוביות גסות |
1 כוס דבש תמרים (סילאן) |
1/2 כוס מרק עוף צח |
מעט צ'ילי טחון |
3 כפות מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- מקמחים את חלקי העוף ומנערים מעודפי קמח. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את חלקי העוף עד שהם משחימים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מניחים בתבנית אפייה את הבצל ואת הפלפל, ומעליהם את חלקי העוף.
- מרתיחים בסיר קטן את דבש-התמרים והמרק. מוסיפים צ'ילי ואת מיץ הלימון. יוצקים את הנוזל לתבנית, מכסים, מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהעוף רך.
| חזרה | | |