שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בדבש-תמרים וצ'ילי / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
1 עוף טרי חתוך לשמיניות
מעט קמח מתובל במלח ופלפל לבן
שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל חתוך לקוביות גסות
1 פלפל חתוך לקוביות גסות
1 כוס דבש תמרים (סילאן)
1/2 כוס מרק עוף צח
מעט צ'ילי טחון
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מקמחים את חלקי העוף ומנערים מעודפי קמח. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את חלקי העוף עד שהם משחימים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מניחים בתבנית אפייה את הבצל ואת הפלפל, ומעליהם את חלקי העוף.
  3.  מרתיחים בסיר קטן את דבש-התמרים והמרק. מוסיפים צ'ילי ואת מיץ הלימון. יוצקים את הנוזל לתבנית, מכסים, מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהעוף רך.

חזרה