שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף במלית פירות מיובשים ואגוזים, מצופה דבש / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
1 עוף במשקל 2 ק"ג
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
למלית:
1/2 כוס שמן
2 בצלים , קצוצים דק
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזי מלך
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפירות היבשים, האגוזים, הקינמון והדבש ומטגנים תוך כדי בחישה כחמש דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים ואת מיץ הלימון ומאדים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים בפירות. מצננים.
    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  2. ממלאים את העוף במלית (אם נשארת מלית משתמשים בהמשך), תופרים את הפתח וקושרים את הרגליים היטב זו לזו.
  3. מערבבים בקערית את השמן, הדבש והתבלינים ומושחים את העוף מכל הצדדים.
    מניחים את העוף בתבנית כשרגליו כלפי מעלה. מניחים בתבנית גם את המלית שנשארה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי.
  4. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה נוספת, עד שהעוף משחים. מגישים על מצע אורז יחד עם הפירות היבשים.

חזרה