שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה בס ביין לבן / אריק חכימי

מבקשים ממוכר הדגים להפריד את הדגים לנתחי פילה, ולשמור את האדרות והראשים בשקית נפרדת. אלה ישמשו להכנת ציר דגים לרוטב.


חומרים
8 דגי בס טריים, מופרדים לנתחי פילה
4 כוסות יין לבן
6 שיני שום קצוצות דק
3 לימונים סחוטים
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לציר:
אדרות וראשי דגים שטופים היטב
8 גזרים קטנים, מקולפים וחתוכים גס
4 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים
8 גבעולי סלרי קצוצים גס
3 כרישות קטנות (החלק הלבן בלבד), קצוצות גס
1/2 2 ליטר מים
3 גבעולי רוזמרין
3 גבעולי טימין
8 גבעולי פטרוזיליה (קושרים את שלושתם בחוט)
4 עלי דפנה
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האדרות וראשי הדגים ומטגנים דקות אחדות על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות ומטגנים 5 דקות נוספות בלי שישחימו. 
  2. מוסיפים את המים, עשבי התיבול ועלי הדפנה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. 
  3. מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל ומבשלים כ 30 דקות ברתיחה עדינה מאוד. 
  4.  מסירים מהאש, מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר נקי. מביאים לרתיחה ומנקים שוב מקצף ושומן.
  5. מכינים את הדגים:  יוצקים למחבת עמוקה 10 כוסות מציר הדגים. מוסיפים את היין, השום ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 2 דקות על להבה בינונית. 
  6. מכניסים את נתחי הדגים לסיר כשהעור כלפי מעלה ומבשלים בבעבוע קל כ 3 דקות. הופכים את הדגים בעדינות ומבשלים 3 דקות נוספות.
  7. מוצאים את הדגים מהסיר ומסדרים 2 פילטים בכל צלחת. מרתיחים את הנוזלים שנותרו במחבת, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ופלפל ומצמצמים לשליש מהכמות. יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים.

    הערה: כשמצמצמים את הרוטב אפשר להוסיף לנוזלים 2 כפות חמאה.

חזרה