שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה סלמון בשמן זית / אריק חכימי

ברשתות השיווק אפשר לקנות פילה שלם של סלמון, להפשיר בלילה במקרר ולמחרת לפרוס לסטייקים. פילה כזה מספיק ל 4-5 מנות. אפשר לטגן את הדגים שעות אחדות לפני הארוחה, לשמור בטמפרטורת החדר ולהכניס לתנור לפני ההגשה.


חומרים (8 מנות)
מעט שמן זית לטיגון
8 נתחי פילה סלמון (ללא אדרות) במשקל 200 גרם כל אחד
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
  2. מחממים שמן זית במחבת עד שהוא מעלה מעט עשן. שמים את נתחי הדג במחבת עם העור כלפי מטה
  3.  ומזיזים קצת מצד לצד בעזרת מלקחיים, כדי שהוא לא יידבק למחבת. זורים מעט מלח ופלפל, הופכים ואוטמים את הדגים מצדם השני.
    מעברים לתבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים 7 דקות.

חזרה