פילה סלמון בשמן זית
/ אריק חכימי
ברשתות השיווק אפשר לקנות פילה שלם של סלמון, להפשיר בלילה במקרר ולמחרת לפרוס לסטייקים. פילה כזה מספיק ל 4-5 מנות. אפשר לטגן את הדגים שעות אחדות לפני הארוחה, לשמור בטמפרטורת החדר ולהכניס לתנור לפני ההגשה.
|
חומרים (8 מנות)
|
מעט שמן זית לטיגון |
8 נתחי פילה סלמון (ללא אדרות) במשקל 200 גרם כל אחד |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- מחממים שמן זית במחבת עד שהוא מעלה מעט עשן. שמים את נתחי הדג במחבת עם העור כלפי מטה
- ומזיזים קצת מצד לצד בעזרת מלקחיים, כדי שהוא לא יידבק למחבת. זורים מעט מלח ופלפל, הופכים ואוטמים את הדגים מצדם השני.
מעברים לתבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים 7 דקות.
|
חזרה |