|
|
|
|
מרק שורש סלרי מוקרם
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
2 כפות שמן זית או חמאה |
2 בצלים קצוצים |
2 שיני שום קצוצות |
500 גרם שורשי סלרי ללא הגבעולים והעלים, קלופים וחתוכים לקוביות |
500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות |
1 כף מיץ לימון |
4 כוסות מרק ירקות צח או מרק עוף צח |
2-3 כוסות שמנת מתוקה או חלב |
1 כפית טימין |
מלח ופלפל |
עלי סלרי קצוצים לקישוט |
אופן ההכנה |
- מאדים בשמן או בחמאה את הבצל, עד שהוא מתרכך והופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום, ואחרי דקה את קוביות שורש הסלרי ותפוחי האדמה.
- מוסיפים מיץ לימון ומרק, מתבלים בעלי טימין, מלח ופלפל, ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות התרככו.
- מרסקים במעבד מזון או בבלנדר כמחצית מהכמות שבסיר, עד שהרסק חלק. מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. חוזרים על הפעולה עם המרק שנותר.
- מוסיפים לסיר המרק המרוסק את השמנת ומבשלים דקה או שתיים. מתבלים שוב. מגישים חם או קר.
| חזרה | | |