שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט תפוחים וקרמל / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
למלית:
6 תפוחים גדולים
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר
4 חלמונים
1 מכל שמנת מתוקה או 1 כוס חלב
כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומפעילים את המכשיר רק עד שנוצר גוש בצק, ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות. 
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
  4.  חותכים רדיד אלומיניום בקוטר התבנית, משמנים צד אחד שלו ומניחים על הבצק עם הצד המשומן כלפי מטה. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום. 
  5. קולפים את התפוחים וחותכים כל אחד ל 8 פלחים. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ושליש כוס מהסכור ומטגנים כ 5 דקות. מסירים מהלהבה, מוציאים את התפוחים ומסדרים על הבצק האפוי למחצה (את החמאה והסכור שבמחבת שומרים לשלב הבא). 
  6. טורפים את החלמונים עם השמנת והסוכר הנותר ויוצקים על התפוחים. מחממים את החמאה והסוכר שבמחבת, עד שנוצר קרמל, מוסיפים לתבנית. אופים 35 דקות, או עד שהבלילה מתייצבת. מצננים כחצי שעה ומגישים.

חזרה