שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורשט בנוסח ימאים / אבי שטייניץ

בורשט משמעו ברוסית סלק. זהו מרק אופייני לאזור אוקראינה, שבה בלבד קיימים יותר מ 50 סוגים שונים של מרק בורשט. הגרסה שלפניכם מבוססת על מתכון של טבחי אוניות. העושה שימוש בבשר מעושן שהוא חלק חשוב בתפריט המלחים.


חומרים (8 מנות)
1 ליטר מרק בשר צח
300 גרם חזה אווז מעושן , חתוך לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
2 תפוחי אדמה , קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות שומן אווז (אפשר להחליף בחמאה או מרגרינה בטעם חמאה)
2 סלקים גדולים, פרוסים
3 כפות רסק עגבניות
1 כף חומץ
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר בינוני, פרוס דק
1 שורשי פטרוזיליה , פרוס דק
1/2 סוכר סוכר
מלח ופלפל
1 עלה דפנה
1 מכל שמנת חמוצה (אם רוצים)
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מחממים את המרק בסיר גדול, מוסיפים את חזה האווז ומבשלים כ 30 דקות, עד שהטעם המעושן נספג בנוזלים. מוסיפים את הכרוב ותפוחי האדמה ומבשלים כ 20 דקות, עד שהם מתרככים במקצת.
    בסיר נפרד מחממים כף מהשומן ומטגנים את הסלק. מוסיפים 2 כפות מרסק העגבניות ואת החומץ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהסלק מתרכך. 
  2. במחבת נוספת מחממים את כף השומן הנותרת. מוסיפים את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות הנותר ומערבבים. 
  3. מוסיפים את הסלק ואת הירקות המטוגנים לסיר המרק, מוסיפים את הסוכר ואת שאר התבלינים ומחממים עד לרתיחה.
  4. מחלקים את המרק לצלחות עמוקות ואם רוצים מניחים כף שמנת חמוצה במרכז כל צלחת. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.


חזרה