שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סביצ'ה עוף / אילן שומרון

סביצ'ה הוא בדרך כלל פילה דג חי העובר כבישה עדינה במיץ לימון ומיצי פירות. בגרסה זו הנתח הנבחר הוא דווקא חזה עוף העובר, בנוסף לכבישה, גם בישול מהיר.


חומרים
3 לימונים סחוטים גדולים
3 מנדרינות סחוטות
3 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת מרק עוף רצוי של קנור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1 גבעול סלרי פרוס דק
350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות או לרצועות דקות
2 בצלים אדומים קצוצים
1 צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את מיצי הלימונים והמנדרינות עם השום, אבקת המרק, המלח, הפלפל והסלרי. משרים את העוף במשרה למשך חצי שעה לפחות ומעבירים את הכל לסיר קטן.
  2. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 2-3 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את הבצלים והכוסברה, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. מאחסנים במקרר ומגישים קר מאוד. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי אטום כשלושה ימים. נהוג להגיש את הסביצ'ה בלווית פרוסות תפוח אדמה או בטטה מבושלות ומצוננות.
חזרה