שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מיץ ליצ'י ולימון / אביבית פריאל


חומרים
1 ק"ג ליצ'י קלוף ומגולען
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 כפות עלי לואיזה מיובשים
500 גרם לימונים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את המים עם הסוכר ועלי הלואיזה עד שנוצר סירופ.
  2. ממלאים מים בסיר נפרד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימונים השלמים ומרתיחים למשך דקה כדי להוציא את המרירות מהקליפה. מוציאים את הלימונים, מצננים ופורסים לפרוסות דקות.
  3. מסלקים מהסירופ את עלי הלואיזה (ככל האפשר), מוסיפים לו את הליצ'י ואת פרוסות הלימון ומרתיחים שוב.
  4. ממלאים צנצנת של 2 ליטר במים רותחים. שופכים את המים וממלאים שוב במים רותחים. שופכים את המים וממלאים את הצנצנת במיץ, בליצ'י ופרוסות הלימון. טובלים את הצנצנת במים רותחים למשך 20 דקות ומצננים היטב לפני שאוטמים עם המכסה. מגישים קר.
    הערה: אפשר להכין את המיץ מליצ'י משומר. במקרה זה מחליפים כוס מים אחת בנוזלי השימור, ומפחיתים חצי כוס מהסוכר.

חזרה