שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בחצילים, עגבניות ונענע / ולנטין דרור


חומרים
4 כרעי עוף
4 כפות שמן
4 עגבניות בשלות וחתוכות לרבעים
2 חצילים
4 עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 בצל מקולף ומגורר
מיץ מ 1 לימון
קורט כורכום
מלח
פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. פורסים את החצילים לפרוסות, זורים מעליהם מלח ושמים במסננת למשך שעה. שוטפים את החצילים ומייבשים. מטגנים את החצילים עד שיזהיבו היטב ומניחים בצד.
  2. מטגנים את רבעי העגבניות ומניחים בצד.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שישחים. מוסיפים את הבצל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הכורכום, העגבניות המרוסקות והמים, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים מעל את החצילים והעגבניות. מבשלים 20 דקות נוספות, מפזרים מעל את הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם אורז לבן.


חזרה